9 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 15:22'
Τελευταία ενημέρωση: 15:24'

ΔΝΤ – Δραματική προειδοποίηση: «Σκεφτείτε το αδιανόητο και προετοιμαστείτε» για τις επιπτώσεις του πολέμου

«Η συμβουλή μου προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον».

Δημοσίευση: 15:22’
Τελευταία ενημέρωση: 15:24’
eEPA/GIAN EHRENZELLER

«Η συμβουλή μου προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προειδοποίησε την Δευτέρα για τους κινδύνους ακρίβειας από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τις δραματικές επιπτώσεις από την κλιμάκωση του πολέμου. Επισημαίνοντας ότι μια αύξηση 10% στις τιμές του πετρελαίου, εάν συνεχιστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τόνισε θα οδηγήσει σε αύξηση 40 μονάδων βάσης στον παγκόσμιο πληθωρισμό.

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στην Μέση Ανατολή» δήλωσε η Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε συμπόσιο που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας.

«Η συμβουλή μου προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε αυτό το νέο παγκόσμιο περιβάλλον είναι να σκεφτούν το αδιανόητο και να προετοιμαστούν γι’ αυτό» υπογράμμισε η αξιωματούχος του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το CNN.


TOP NEWS

uncached