25 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 11:26'

«Είμαι μία και είμαστε όλες» – Συγκλονίζει το βίντεο-γροθιά με τις Τοπαλούδη, Γρίβα και Ψαρράκου για τη βία κατά των γυναικών

«Δεν είναι ιστορίες. Δεν είναι τίτλοι ειδήσεων. Ήταν ζωές. Και έσβησαν βίαια» αναφέρεται στο βίντεο για τη βία κατά των γυναικών

Δημοσίευση: 11:26’

«Δεν είναι ιστορίες. Δεν είναι τίτλοι ειδήσεων. Ήταν ζωές. Και έσβησαν βίαια» αναφέρεται στο βίντεο για τη βία κατά των γυναικών

Με ένα βαθιά συγκινητικό βίντεο, όπου φωτογραφίες γυναικών που χάθηκαν από έμφυλη βία «ζωντανεύουν» μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ο οργανισμός «Γίνε Άνθρωπος» τιμά φέτος, 25 Νοεμβρίου, τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το σωματείο, που ιδρύθηκε το 2021, δρα ενεργά ενάντια σε κάθε μορφή βίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» στην Ελλάδα.

Στο βίντεο με τον δυνατό τίτλο «Είμαι μία και είμαστε όλες», εμφανίζονται –σαν να μιλούν οι ίδιες– οι μορφές της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, της Ελένης Τοπαλούδη, της Ερατούς Μανωλακέλλη, της Σοφίας Σαββίδου, της Πολυξένης Μπέρδου, της Δώρας Ζαχαριά και της Κυριακής Γρίβα. Οι οικογένειες των θυμάτων, ιδρυτικά μέλη του σωματείου, έδωσαν τη συναίνεσή τους ώστε οι γυναίκες αυτές να «αφηγηθούν» μέσα από το βίντεο: «Κάποτε ήμουν κοπέλα… και με δολοφόνησαν».

Στην επίσημη ανάρτηση του «Γίνε Άνθρωπος» τονίζεται: «Δεν είναι ιστορίες. Δεν είναι τίτλοι ειδήσεων. Ήταν ζωές. Και έσβησαν βίαια». Το μήνυμα κορυφώνεται με μια έκκληση δράσης που διαπερνά το βίντεο: «Γίνε η φωνή που εκείνες δεν πρόλαβαν να έχουν. Γίνε η δράση που σήμερα θα σώσει μια ζωή. Γίνε Άνθρωπος».


TOP NEWS

uncached