current views are: 10

26 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση10:09

Κιβωτός του Κόσμου – Νέες καταγγελίες από μητέρες: «Εχω 5 χρόνια να δω τα παιδιά μου»

Νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως πρέπει να αντιμετωπίσει η Κιβωτός του Κόσμου.

Δημοσίευση 10:09’
νέες καταγγελίες για την κιβωτό του κόσμου

Νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως πρέπει να αντιμετωπίσει η Κιβωτός του Κόσμου.

Γονείς, των οποίων τα παιδιά «φιλοξενεί» η Κιβωτός του Κόσμου το τελευταίο διάστημα ισχυρίζονται ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν ή να δουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το gegonota.news, μία μητέρα κατήγγειλε πως εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει καταφέρει ούτε σε φωτογραφία να δει τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, τα οποία από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο.

Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην «Κιβωτό» για να επιβιώσουν.

Όπως τόνισε η μητέρα, η κ. Κατερίνα: «Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα που για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά θα πρέπει να προηγηθεί ψυχολογική προετοιμασία, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει υπεύθυνα.

Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο την διαχείριση που έγινε από την Κιβωτό: «Με αποκόψανε από τα παιδιά».

Την ίδια στιγμή, η 40χρονη σήμερα Αφροδίτη, το παιδί της οποίας μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο, καταγγέλει όπως και η Κατερίνα, πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι’ αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», μας είπε.

Από χθες η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την Κιβωτό του Βόλου με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

Πάτερ Αντώνιος: «Θα πέσετε από τα σύννεφα»

Στην αντεπίθεση πέρασε το βράδυ της Παρασκευής η Κιβωτός του Κόσμου και ο πάτερ Αντώνιος, μαζί με την πρεσβυτέρα και τους συνεργάτες τους. Όπως αποκάλυψε το Star, τρεις είναι οι νομικοί που αναλαμβάνουν την εκπροσώπησή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πέρασαν 50 δικηγόροι από τη δομή για να αναλάβουν τελικά τρεις από αυτούς. Ελάχιστοι μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος υποστήριζει:

Καμία ασέλεγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε απο τα σύννεφα με ό,τι βγει στο «φως». Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 

Ωστόσο, οι νομικοί τους ζητούν στοιχεία για να μπορέσουν να αποκρούσουν τις κατηγορίες.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος θα αποκαθηλωθεί και θα αναστηθεί»

Τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντωνίου ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας ανεβαίνει Γολγοθά.  Ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τις επαφές με τους δικηγόρους έκανε η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής, η οποία ισχυρίζεται:

Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν πάτερ Αντώνιος – πρεσβυτέρα

Η αντεπίθεση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας σε όσους τους κατηγορούν θα αρχίσει με τα βαφτιστήρια που θα τονίζουν τα καλά που έχει κάνει η δομή.

Ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, αν κληθεί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σπύρου Λάμπρου, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο. Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός. Αν εντοπίσουν περισσότερα από 120.000 ευρώ σε υπεξαίρεση ή φοροδιαφυγή, είναι κακούργημα.


σχετικα αρθρα