ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη στις 12 το μεσημέρι – Η ατζέντα της συνεδρίασης και η 4η Belharra
Σήμερα στις 12 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εισηγηθεί την αγορά και 4ης φρεγάτας Belharra από τη Γαλλία.
Σήμερα στις 12 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εισηγηθεί την αγορά και 4ης φρεγάτας Belharra από τη Γαλλία.
Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι (Μεγάλη Τετάρτη 16/4) το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια.
Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση αυτή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας αναμένεται να παρουσιάσει το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών και να εισηγηθεί η χώρα να αξιοποιήσει την προαιρετική δυνατότητα αγοράς και 4ης φρεγάτας Belharra από τη Γαλλία.
Σημειώνεται πως η ανακοίνωση έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει κοινή επιθυμία να προχωρήσει» το εν λόγω ζήτημα.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΥΝΑΣ/EUROKINISSI)
Η σημασία της επίσκεψης Λεκορνί
Η επίσκεψη του Λεκορνί είχε ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» βρέθηκε το Σάββατο αγκυροβολημένο στον φαληρικό όρμο στο πλαίσιο της άσκησης «Κλεμανσό ’25», με την παρουσία του να εκπέμπει σαφή μηνύματα στην ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσία του Γάλλου υπουργού Άμυνας ήρθε να υπογραμμίσει ότι η στρατηγική αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας όχι μόνο παραμένει σε πλήρη ισχύ, αλλά και οδεύει ταχέως σε αναβάθμιση, με φόντο το 2026.
ολες οι ειδησεις
- Σχέσεις εξουσίας: Πέντε ταινίες που «διυλίζουν» αυτό που συμβαίνει όταν χάνεται η ισότητα – Δείτε τα official trailers
- Η εξέλιξη των αυτοκρατοριών στο πέρασμα των αιώνων – Η σημασία των επαναστάσεων στη διαμόρφωσή τους
- RQ-180: Στους ουρανούς της Λάρισας εθεάθη το αμερικανικό υπερόπλο – Ένα από τα πιο απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα
- Τα παιδιά του Κονγκό πεθαίνουν για τις ηλεκτρονικές συσκευές της Δύσης – Μια «ανεπίσημη» γενοκτονία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr