Μποτιλιάρισμα: Πόσο κοστίζει σε χρόνο και χρήμα;
Ειδικά τις ημέρες που απεργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι δρόμοι γίνοναι απροσπέλαστοι με τους οδηγούς να χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Ειδικά τις ημέρες που απεργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι δρόμοι γίνοναι απροσπέλαστοι με τους οδηγούς να χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που καταγράφονται σε το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Αττικής έχουν γίνει πια καθημερινό φαινόμενο.
Ειδικά τις ημέρες που απεργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι δρόμοι γίνοναι απροσπέλαστοι με τους οδηγούς να χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Αυτό τόνισε με αφορμή την απεργία της Τετάρτης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, για τους δρόμους του λεκανοπεδίου.
Όπως είπε ο κ. Κεπαπτσόγλου όταν τα μέσα δεν λειτουργούν κάποιοι δεν θα πάνε στην δουλειά τους, κάποιοι θα πάνε όμως με το αυτοκίνητό τους γιατί πρέπει να πάνε με αποτέλεσμα να φορτώσουν με πολύ περισσότερα αυτοκίνητα τους δρόμους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν αυτή τη ζήτηση για μετακίνηση.
Παράλληλα εξήγησε ότι περνάμε τουλάχιστον μια ώρα της ημέρας στο αυτοκίνητό μας με το τυπικό κόστος του χρόνου μας να υπολογίζεται στα 8-10 ευρώ, οπότε ο καθένας δαπανά 10 ευρώ την ημέρα μέσα στο αυτοκίνητό του. Για μια διαδρομή 40 λεπτών υπό κανονικές συνθήκες, ένας οδηγός μπορεί να χρειαστεί 60 λεπτά από τον χρόνο του σε ώρες αιχμής, δηλαδή 20 περισσότερα. «Σήμερα επιβαρύνεται ο χρόνος κατά ένα 20%-30% κατά την ώρα αιχμής, η οποία προφανώς τραβάει, καθώς έχουν επεκταθεί οι μετακινήσεις».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι θεραπεία στο πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους δεν υπάρχει, καθώς επιλέγουμε να μετακινούμαστε και να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας. «Δεν έχουμε περιθώριο να φτιάξουμε και άλλους δρόμους. Ο μόνος τρόπος είναι η λελογισμένη χρήση ΙΧ, η προτίμηση σε άλλους τρόπους μετακίνησης και η χρήση ΜΜΜ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
ολες οι ειδησεις
- «Η παράταξη έχασε την ψυχή της» – Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ πριν από το συνέδριο – Επιστολή-βόμβα 10 στελεχών και σενάρια νέου κόμματος Σαμαρά – Παραίτηση Γκελεστάθη
- ΕΣΡ, ΕΣΗΕΑ και κύριε Μαρινάκη μην… σπρώχνεστε: Η υποκρισία της τηλεοπτικής «ευαισθησίας» για τις 17χρονες
- Ξέφυγαν στην Τουρκία: Κατηγορούν την Ελλάδα για μίμηση και διεκδίκηση του ζεϊμπέκικου
- Survivor Spoiler – Το «πτωχευμένο» παιχνίδι εντυπώσεων του Ατζούν Ιλιτζαλί μετά τον τραυματισμό του Σταύρου Φλώρου και τα δικαστήρια – Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr