ΟΗΕ: Εντείνεται η τρομοκρατία σε βάρος Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη
Αύξηση των περιστατικών βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αύξηση των περιστατικών βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Ισραηλινοί έποικοι και δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει τους φόνους, τις επιθέσεις και την παρενόχληση Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Θαμίν Αλ-Χιτάν
Ο πόλεμος στη Γάζα έδωσε την αφορμή για την άσκηση υπέρμετρης πίεσης στους Παλαιστίνιους που κατοικούν στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, με τον ισραηλινό στρατό να εξαπολύει την επιχείρηση «σιδηρούν τείχος», που οδήγησε στον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων αμάχων. Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές αρχές δείχνουν ανοχή στα περιστατικά βίας σε βάρος παλαιστινίων από εποίκους. Από τον Ιανουάριο, έχουν σημειωθεί 757 επιθέσεις εποίκων κατά Παλαιστινίων.
Τουλάχιστον 964 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2023 (ημέρα της επίθεσης από τη Γάζα της Χαμάς στο Ισραήλ) από ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους στη Δυτική Όχθη. Το ίδιο διάστημα, 53 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ σε επιθέσεις που αποδίδονται σε Παλαιστίνιους ή σε ένοπλες συγκρούσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γεννά την τρομοκρατία
- Η γυναίκα που παντρεύτηκε και τον Ωνάση και τον Νιάρχο
- Conference League: Για τη «σφραγίδα» πρόκρισης με δεύτερη νίκη η AEK (19:45)
- Ρήγμα στις σχέσεις Αντετοκούνμπο – Μπακς – Τα «Ελάφια» θέλουν να τον βάλουν στα … πιτς
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr