Οργή Νετανιάχου κατά Αλμπανέζε μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ: «Η κυβέρνησή του ρίχνει λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού»
Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Χανουκά στην περιοχή Bondi Beach, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό συμβάν με στοχοποίηση της εβραϊκής κοινότητας.
Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Χανουκά στην περιοχή Bondi Beach, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό συμβάν με στοχοποίηση της εβραϊκής κοινότητας.
Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως είχε ήδη από τον Αύγουστο προειδοποιήσει, με επιστολή του, τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε ότι η πολιτική της κυβέρνησής του «ρίχνει λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού», συνδέοντας τη δημόσια συζήτηση για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους με την ένταση των αντιεβραϊκών επιθέσεων.
Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Χανουκά στην περιοχή Bondi Beach, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό συμβάν με στοχοποίηση της εβραϊκής κοινότητας. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 12 νεκρούς και 29 τραυματίες, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι και δύο αστυνομικοί. Ένας από τους δράστες είναι νεκρός και ο δεύτερος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με την έρευνα να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο ύπαρξης επιπλέον συνεργού.
Στη δήλωσή του, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον αντισημιτισμό «καρκίνο» και υποστήριξε πως «εξαπλώνεται όταν οι ηγέτες μένουν σιωπηλοί», ζητώντας από τις κυβερνήσεις των «ελεύθερων εθνών» να προχωρήσουν σε πιο αποφασιστική δράση. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πράξεις αυτοθυσίας πολιτών κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάνοντας λόγο για «εβραϊκό ηρωισμό» μέσα στο χάος.
Την ίδια ώρα, οι αυστραλιανές αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις ασφαλείας και τις έρευνες στο πεδίο, εξετάζοντας και αναφορές για πιθανό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να συνδέεται με την επίθεση.
ολες οι ειδησεις
- Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται, το ΑΕΠ μειώνεται – Δείτε το βίντεο
- Ο μεγάλος αρχηγός
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους ινστιτούτου αισθητικής για παρενόχληση 19χρονου
- Παγκράτι: Μεθυσμένη Γεωργιανή τράκαρε 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα – Φθορές και σε είσοδο πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr

