Ουγκάντα: Ο Μπόμπι Γουάιν καταγγέλλει επίθεση στρατιωτών στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο η σύζυγός του
Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχία για τις συλλήψεις και τη βία που αφορούν στελέχη και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχία για τις συλλήψεις και τη βία που αφορούν στελέχη και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουγκάντα, Μπόμπι Γουάιν, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του, Μπάρμπαρα Κυαγουλάνγι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από βίαιη εισβολή στρατιωτών στην κατοικία τους στο προάστιο Μαγκέρε, βόρεια της Καμπάλα.
Σύμφωνα με ανάρτησή του στο X, ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σπίτι και παραμένει κρυμμένος, καθώς είχε διαφύγει από προηγούμενη έφοδο την περασμένη εβδομάδα, λίγο πριν ανακοινωθεί ως δεύτερος στις προεδρικές εκλογές της 15ης Ιανουαρίου.
Ο Γουάιν καταγγέλλει ότι οι στρατιώτες έσπασαν πόρτες, ξυλοκόπησαν προσωπικό και κράτησαν τη σύζυγό του υπό την απειλή όπλου ζητώντας να αποκαλύψει πού βρίσκεται, ενώ αναφέρει ότι της άρπαξαν το κινητό και της άσκησαν σωματική βία, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ο επί δεκαετίες πρόεδρος Γιοουέρι Μουσεβένι ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών με 71,6%, έναντι περίπου 24% του Γουάιν, ο οποίος έχει απορρίψει το αποτέλεσμα καταγγέλλοντας εκτεταμένη νοθεία.
Στο μεταξύ, ο αρχηγός του στρατού και γιος του Μουσεβένι, Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, έχει ζητήσει από τον Γουάιν να παραδοθεί, αλλιώς – όπως έχει δηλώσει – θα αντιμετωπιστεί ως «αντάρτης», ενώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και με αναφορές του για νεκρούς και μαζικές συλλήψεις υποστηρικτών της αντιπολίτευσης (ισχυρισμοί που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα).
Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχία για τις συλλήψεις και τη βία που αφορούν στελέχη και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
ολες οι ειδησεις
- Δίκη Τεμπών: Όταν η αίθουσα δεν χωρά την αλήθεια – Από τις «εικόνες ντροπής» στις γκρίζες ζώνες μιας εθνικής τραγωδίας
- USS GHW Bush: Ποιες οι επιχειρησιακές δυνατότητες του 3ου αεροπλανοφόρου που στέλνει στον Κόλπο ο Τραμπ
- Τίρανα: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Ράμα – Μολότοφ και συγκρούσεις
- Ρωσία: Ο κλοιός στο Διαδίκτυο σφίγγει – Μπλόκα σε WhatsApp, Telegram και VPN εν μέσω πολέμου
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr