current views are: 655

28 Φεβρουαρίου 2023
Δημοσίευση21:04

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων ομόφωνα ο Πολάκης – Τον παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη, με την Κουμουνδούρου να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον βουλευτή

Δημοσίευση 21:04’
Πολάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη, με την Κουμουνδούρου να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον βουλευτή

Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, ο πρώην υπουργός μένει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές.

Η «είδηση» είναι πρώτα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στην οποία θα παραβρίσκεται και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος της.

Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφανθεί επισήμως την Πέμπτη εάν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει για να αποφανθεί επί της ποινής του.

Λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε η αυριανή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και κόκκινα δάνεια.

Η ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραφείου

«Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα – Ομόφωνη εισήγηση στην ΠΓ για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια – Θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα»

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.
Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.
Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.

Αλ. Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή Πολάκη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, είχε προβεί στην πρώτη επίσημη αναφορά του στην υπόθεση Πολάκη.

Απαντώντας στο τέλος της τοποθέτησής του για την υγεία, σε ερωτήσεις του συντονιστή της συζήτησης- δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ, ο κ.Τσίπρας είπε ότι εκείνος «αποφάσισε την παραπομπή  και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Τσίπρας για Πολάκη: Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα.

Παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς κ.λπ.

Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Τσίπρα

Το «άκυρο» Πολάκη σε πρόταση συνέντευξης από τον ΣΚΑΪ

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε το μήνυμα που του έστειλε ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντζολέτος, με το οποίο τον καλούσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Στην απάντησή του, δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός δεν είναι της προτίμησής του, κατηγορεί το κανάλι ότι του έχει φερθεί χυδαία στο παρελθόν και επισημαίνει ότι δεν εκτιμά τον ΣΚΑΪ.

Εντύπωση προκαλεί η φράση του, “δεν σας φοβάμαι” η οποία δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με το αίτημα του δημοσιογράφου, ενώ υποστηρίζει ότι το κανάλι θα προσπαθήσει να “εκμαιεύσει κουτσομπολιά”.

Ιδού η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη


σχετικα αρθρα