Τηλεφώνημα για βόμβα στο γαλλικό προξενείο και στο κτίριο του ΕΒΕΑ
Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που οι Αρχές κινητοποιούνται για απειλές στα συγκεκριμένα κτίρια
Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που οι Αρχές κινητοποιούνται για απειλές στα συγκεκριμένα κτίρια
Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε δύο κτίρια επί της οδού Ακαδημίας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το απειλητικό τηλεφώνημα αφορά το γαλλικό προξενείο και το κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση, με αστυνομικές δυνάμεις να μεταβαίνουν στην περιοχή και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Έρευνες από το ΤΕΕΜ στα δύο κτίρια
Στα σημεία έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων και να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
Για προληπτικούς λόγους κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική, ενώ η Αστυνομία παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο άγνωστος που πραγματοποίησε το τηλεφώνημα έθεσε κάποιο χρονικό περιθώριο για την υποτιθέμενη έκρηξη ή εάν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Οι προηγούμενες φάρσες στα ίδια κτίρια
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών που προκαλείται μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για απειλές στα συγκεκριμένα κτίρια της οδού Ακαδημίας.
Στις 27 Ιουλίου είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη γαλλική διπλωματική αρχή. Αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ είχαν σπεύσει στο σημείο, ενώ είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο και το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.
Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουλίου, είχε σημάνει νέος συναγερμός έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο του ΕΒΕΑ. Και σε εκείνη την περίπτωση πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το ΤΕΕΜ, χωρίς να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός ή κάποιο άλλο ύποπτο αντικείμενο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι διαδοχικές απειλές να συνδέονται μεταξύ τους.
ολες οι ειδησεις
- FW 26-27: Όλες οι τάσεις που θα φορεθούν φθινόπωρο και χειμώνα – Οι προτάσεις των μεγάλων οίκων
- The World’s 50 Best Bars 2026: Δύο ελληνικά bars στη λίστα 51-100 – Στο Νο55 το Baba Au Rum, ντεμπούτο για το Naked Athens
- «Cap ou pas cap»: Όταν ο ορισμός της τοξικής σχέσης ντύθηκε με τα ρούχα ενός μεγάλου έρωτα
- Σάλος με γνωστό πιτάδικο: Σέρβιρε κρέας γαϊδάρου για βοδινό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr